søndag 31. mai 2009

Kyllingburger II


Her kommer en ny oppskrift på kyllingburger. Orka ikke å bruke så lang tid på middagen i dag så gjorde den enkel. Men dette ble virkelig godt.

Avokado og ruccula er kanskje ikke så vanlig på studentbudsjett, men det er viktig å unne seg gode ting av og til. Jeg dropper gjerne en øl på byen, for å kunne bruke litt ekstra på gode middager.

Oppskrift til en person:
130 g kyllingkjøttdeig (ca 1/3 av pakken)
ca 1/2 eggehvite
1 ts dijonsennep
chilipulver
provencekrydder (evt et annet urtekrydder)
salt, pepper

1 skive ingers rugbrød (eller annen type grovt brød du liker)
1 ts mager kesam
1/2 tomat
noen tynne skiver avokado
sitron
en neve ruccula
2 ts pesto

- Bland alle ingrediensene til burgeren, form den rund og flat og stek den i litt olje. Bruk sterk varme først så du får fin stekeskorpe på begge sider, skru så ned temperaturen og stek videre til den er helt gjennomstekt.

- Smør litt mager kesam utover brødskiven.
- Kutt tomaten i skiver og legg den på brødskiven sammen med avokado, drypp noen dråper sitronsaft over.
- Legg på burgeren.
- Skyll rucculaen, ha den i en skål og rør inn pestoen. Bruk hendene og lag en liten ball som du legger oppå burgeren.

Næringsinnholdet på denne retten blir:
Energi: 416 kcal
Fett: 27 g
Karbohydrater: 13 g
Protein: 30 g

Om du vil ha en magrere versjon kan du droppe avokadoen, men den er stappfull av sunt fett som er godt for deg! Og du kan evt bytte ut kyllingkjøttdeigen med en kyllingfilet som stekes som den er. Antall gram fett reduseres da til under halvparten.

6 kommentarer:

  1. Avocado er både sunt og godt :)

    SvarSlett
  2. hørtes godt ut :)

    SvarSlett
  3. regner du med smør og olje i kcal for denne retten? eller står kcal her uten disse lagt med? flott blogg du har:)

    SvarSlett
  4. Stekeoljen er ikke regnet med. Men husk at om du bruker 1 ss olje i panna så er ikke det alt som blir tatt opp i burgeren, ligger mye igjen i panna etterpå :)

    SvarSlett

Blog Widget by LinkWithin