søndag 29. november 2009

Vichyssoise

bilde fra myrecipes.com

..eller potet- og purreløksuppe på norsk :)

Denne suppen er overraskende god. Og utrolig billig å lage.


Til 2 personer:

1 løk

2 purre (kun det hvite og lyseste grønne)

150 g poteter

3 dl kylling- eller grønnsaksbuljong/kraft

1 dl melk

1 dl matfløte

salt, pepper

evt gressløk, persille


- Fres løk og purreløk mykt i litt olje i en kjele.

- Skrell potetene og kutt de opp i mindre biter, tilsett de sammen med buljong/kraft og la det småkoke til potetene er møre.

- Kjør suppen med en stavmikser eller i en blender.

- Ha i melk og fløte, og la det koke noen minutter.

- Smak til med salt og pepper og dryss evt over litt urter.


Server med nystekte rundstykker :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blog Widget by LinkWithin