søndag 13. september 2009

Smuldrepai med blåbær og vaniljekrem

Hjemme hos foreldrene mine er fryseren full av selvplukka blåbær, så denne fantastiske gode paien ble lagd opptil flere ganger i løpet av sommerferien. Oppskriften fant jeg på detsoteliv, har forandret aldri så lite på den. Anbefales virkelig!
Smuldredeig:
100 g smør, smeltet
100 g sukker
100 g mel
50 g havregryn
50 g malte mandler
- Bland alt det tørre og rør inn det smeltede smøret.
Fyll:
5 dl vaniljekrem (jeg brukte Piano sin, men sikkert enda bedre å lage selv)
5 dl blåbær
3 ss sukker
1 ts potetmel
- Smør vaniljekremen i bunnen av en paiform.
- Bland sammen blåbær, sukker og potetmel og fordel det over vaniljekremen.
- Strø over deigen og stek på 200 grader i ca 15 min.

3 kommentarer:

  1. Heihei, så utrolig fin blogg du har. Er student selv som bor alene og vet er vanskelig å finne på middag og ikke bruke for mye penger i butikken synes jeg. Denne bloggen skal jeg definitivt følge med på!

    SvarSlett

Blog Widget by LinkWithin