søndag 29. november 2009

Vichyssoise

bilde fra myrecipes.com

..eller potet- og purreløksuppe på norsk :)

Denne suppen er overraskende god. Og utrolig billig å lage.


Til 2 personer:

1 løk

2 purre (kun det hvite og lyseste grønne)

150 g poteter

3 dl kylling- eller grønnsaksbuljong/kraft

1 dl melk

1 dl matfløte

salt, pepper

evt gressløk, persille


- Fres løk og purreløk mykt i litt olje i en kjele.

- Skrell potetene og kutt de opp i mindre biter, tilsett de sammen med buljong/kraft og la det småkoke til potetene er møre.

- Kjør suppen med en stavmikser eller i en blender.

- Ha i melk og fløte, og la det koke noen minutter.

- Smak til med salt og pepper og dryss evt over litt urter.


Server med nystekte rundstykker :)



søndag 22. november 2009

Tunfisksalat

Tunfisksalat er sunt, proteinrikt, raskt å lage og ikke minst kjempegodt. Jeg bruker hermetisk tunfisk fra First Price som koster ca. 10kr for to bokser!

Du trenger:
1 boks tunfisk i vann
3 ss cottage cheese
2 ss mager kesam (evt rømme)
1 ss lettmajones
evt 1 liten ts dijonsennep
1/2 rød paprika
purreløk
sitronsaft
chilipulver
salt, pepper

- Blande cottage cheese (jeg bruker å klistre den litt med en gaffel, for å få vekk mesteparten av klumpene), kesam, majones og dijonsennep.
- Press ut vannet fra tunfiskboksen og tilsett tunfisken.
- Finhakk purreløken og paprikaen og bland alt sammen.
- Smak til med sitronsaft, chilipulver, salt og pepper.

Denne tunfisksalaten er kjempegod på knekkebrød!
Blog Widget by LinkWithin